NaviLeft Tuoreimmat ralli-uutisemme KA Rally Team esittely Kilpailukalustomme Kilpailukautemme ohjelma, tulokset ja sarjatilanteet Parhaimmat rallikuvamme Vauhdikkaimmat rallivideomme Palvelumme NaviRight
Logo
TableTop
 
Järjestämme elämyksellisiä autourheilun tilaisuuksia
 
     
TableLeft
 
Elämyspalvelut 2014
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
4.2.2015 - Kari-Ali Rantalan siskonpoika Arttu Lähdeniemi ja kartanlukija Sami Sarjula Nuorten Cup v1600 luokan voittoon Peurunkarallissa

Puhkalaitumelta kotoisin oleva, 15-vuotias KA-Teamin kuljettaja Arttu Lähdenniemi ajoi kartanlukijansa Sami Sarjulan kanssa vakuuttavaan Nuorten Cup v1600 luokan voittoon kilpailukauden avanneessa Peurunkarallissa. Poikkeuksellisen 36,2 sekunnin marginaalilla saavutetusta voitosta tekee se, että Suomen rallipyhätössä, Laukaan perinteikkäällä ja erityisesti Suomen MM-rallista tutuilla erikoiskokeilla nuorukainen kaasutteli ralliuransa neljännen kilpailun.

Arttu on vuonna 1985 ensimmäisen kilpailunsa ajanneen Kari Ali-Rantalan siskonpoika ja koko nuoren iänsä ajan saanut läheltä seurata enonsa edesottamuksia. Nyt kaudella 2015 hän kilpailee Rallin Nuorten Cupissa v1600-viritteisellä Alfa Romeo 147, jolla hän on kolmen ajamansa kilpailun lisäksi ehtinyt testaamaan noin 500 erikoiskoekilometrin verran. 6-vuotiaasta lähtien auton käsittelytaitoja pihapiirinsä pelloilla opetelleen nuorukaisen taustalta löytyy Kari Ali-Rantalan lisäksi aikoinaan Jari-Matti Latvalalle kilvanajon perusteita opettanut Asko Sairanen, Ossi Lehtonen ja nyt tuoreimpana vahvistuksena televisiostakin tuttu Sami Sarjula.

Kilpailukaudelle 2015 Lähdeniemen tavoitteet on astetettu Nuorten Cup mestaruuteen muiden rallisprint ja rallispecial -kilpailujen menestyksen lisäksi. Nuorten Cup rallisarjan avanneessa Peurunkarallissa hän sai vastaansa 13 alle 18-vuotiasta kanssakilpailijaa. Neljän erikoiskokeen mittainen rallireitti kulki Äijälän, perinteikkään Lankamaan, Laukaan ja Valkolan erikoiskokeilla. Arttu ja Sami avasivat kilpailun 2,3 pohja-ajalla ja erinomainen vauhti jatkui Juha Kankkusen kotitiellä Lankamaalla, jossa he kuroivat 21,7 sekuntia lisää eroa. Lopulta maalilipulle saavuttaessa uran ensimmäinen ja kilpailukauden tavoitteiden kannalta tärkeä luokkavoitto tuli 36,2 sekunnin marginaalilla.

Tiimipäällikkö Kari Ali-Rantala oli enemmän kuin tyytyväinen suojattinsa edesottamuksiin uransa neljännessä rallissa.

- Vuoden 2014 hyvien erikoiskoeaikojen siivittämänä nyt alkaneeseen kilpailukauteen valmistauduttiin ajamalla mahdollisimman paljon erilaisilla erikoiskokeilla. Lisäksi kun vanhat ralliketut Asko Sairanen ja Ossi Lehtonen toivat oman osaamisensa sekä nyt kilpailussa mahtavasti Artun vauhtia kontrolloinut Sami Sarjula saatiin valjastettua hänen kilpailutoimintaansa niin tulosta voidaan pitää enemmän kuin tavoitteiden mukaisena. Ajoteknisesti virheetön kilpailupäivä, suvereeni luokkavoitto ja täydet CUP-pisteet antavat runsaasti itseluottamusta tulevia kilpailuja ajatellen, tiimipäällikkö Kari Ali-Rantala kiteyttää.

- Aktiiviurani 30 vuoden ja yli 300 kilpailun jälkeen on hienoa olla edelleen tiiviisti mukana autourheilutoiminnassa ja nähdä miten oma sukulaiseni suhtautuu rakkaaseen vauhtilajiin samalla innolla ja opiskelulla kuin minä aikoinaan 1980-luvulla. Nuorten Cup luokka v1600 ajokilla on paras mahdollinen tapa alle ajokortti-ikäisten päästä sisälle ralliin ja kehittyä kunnes täysikäisyyden myötä voi nousta ajamaan Suomenmestaruudesta. Artun kanssa mennään askel kerrallaan eteenpäin tiukasti realiteetit ja taloudelliset asiat tietäen. Suurinpana asiana silti pidän hänen omia haluja ajaa kilpaa eli pitkälti hänen ehdoillaan tässä kilpailu kerrallaan ajellaan, rallikonkari jatkaa.

Seuraava Nuorten CUP osakilpailu ajetaan helmikuun viimeisenä viikonloppuna Limingalla. Sitä ennen KA-Team ja Arttu Lähdeniemi ajaa testiä ja kilpailee Kyrön rallispecialissa sekä Salon rallisprintissä. Tämän lisäksi KA-Teamia työllistää Saukkolan EKlla järjestettävät asiakastilaisuudet sekä kilpailukaluston vuokrauspalvelut.

- KA-Team on Suomen johtava autourheilun elämystilaisuuksien järjestäjä kun tapahtumassa on kyse kartturin vauhdikkaasta elämyksestä tai omasta kokeilusta kilpa-ajoneuvon ratissa. Lisäksi monipuoliset pitopalvelut ja juhlateltat niin pieniin kuin suuriin tilaisuuksiin kuten yritysjuhliin, häätilaisuuksiin, polttareihin, sukujuhliin, tyky-päiviin pitävät meidät kiireisenä. Lisäksi meiltä on mahdollista vuokrata kilpailuihin, testeihin tai hupiajoihin niin Mitsubishi Lancer Evolution 5 ja 10, F-ryhmäläinen BMW 325 kuin v1600-luokan Alfa Romeo. Katso lisätietoja www.kateam.fi sekä www.alitar.fi ja ota rohkeasti yhteyttä - tarjoamme varmasti Suomen edullisimman hinnan, Ali-Rantala markkinoi.

Lopputulokset 19. Peurunkaralli 2015: Luokka 1: Nuorten Cup v1600, Top-5

1. Arttu Lähdeniemi & Sami Sarjula, Alfa Romeo 147, 45:34,4
2. Santeri Kotamäki & Jussi Aho, Citroën Xsara VTS +36,2sek
3. Manu Lampela & Sami Mäkimartti, Renault Megane Coupe, +55,1sek
4. Juho Koski-Lammi & Pekka Mäkelä, Nissan Almera, +1:24,2sek
5. Joonas Juupajärvi & Joni Seilo, Peugeot 206 XS, +2:32,5sek

Rallin Nuorten CUP-pisteet 2015: 1/5 osakilpailua: Top-5:
1. Arttu Lähdeniemi, Alfa Romeo 147, 17 pistettä
1. Jani Luhtaniemi, Toyota Yaris, 17 pistettä
3. Santeri Kotamäki, Citroen Xsara VTS, 13 pistettä
3. Juuso Jorvala, Nissan Micra, 13 pistettä
5. Manu Lampela, Renault Megane Coupe, 10 pistettä
5. Roope Korhonen, VW Polo 16V 1.4, 10 pistettä
Highslide JS Highslide JS Highslide JS
 
TableRight
TableBottom